Духовна сабрања

Духовна сабрања у АЕМ
од 20. до 26. марта 2017.

 

Уторак, 21. март

Храм Светог Василија Острошког на Бежанијској коси организује у уторак, 21. марта 2017. године, с почетком у 18 часова, у парохијском дому, представљање књиге „Пост - пут у живот“. Говоре аутори, протојереј-ставрофор др Владимир Вукашиновић, професор Богословског факултета Универзитета у Београду и др Весна Димитријевић - Срећковић, професор Медицинског факултета у Београду. Улаз је слободан.

 

Среда, 22. март

Вазнесењска црква организује у среду, 22. марта од 19 часова, у парохијском дому, духовно вече - говоре свештеник Глигорије Марковић и проф.др Предраг Драгутиновић на тему: „БЛАГА ВЕСТ ЗА СВЕ – СЛУЖБА ЦРКВЕ У ЗАТВОРИМА“.

*

Представљање књиге "Српско-грчки дипломатски и савезнички односи 1912-1918", аутора др Александре Пећинар, биће у среду, 22. марта у 14 часова у Дому Војске Србије у ул. браће Југовића 19 у Београду. Говоре: др Миле Бјелајац, рецензент, Драгана Марковић, уредник књиге и аутор

*

Отварање изложбе "Пупин - уметност даривања" - легат Михајла Пупина Народном музеју у Београду биће у среду, 22. марта, у 19 часова, у Галерији РТС-а у Таковској 10 у Београду. Изложбу организују Народни музеј у Београду и Галерија РТС-а.

 

Четвртак, 23. март

Молитвено сабрање: света тајна Јелеосвећења биће служена у четвртак, 23. марта у Храму Свeтог архангела Гаврила у Хумској улици, с почетком у 17 часова, најавио је парох о. Јован Бабић.

 

Петак, 24. март

У Конаку капеле свете Петке на Калемегдану - СВАКОГ ПЕТКА од 18 ч ТОКОМ ВЕЛИКОГ ПОСТА - циклус предавања „Тумачење Светих Тајни“. У петак, 24. марта у 18 сати - О Светој Тајни свештенства беседиће протојереј др Срђан Симић.

*

Молитвено сабрање: у петак четврте недеље Часног поста, 24. марта, у 17 часова, у Храму Покрова Пресвете Богородице у Кајмакчаланској улици биће служена Света тајна Јелеосвећења. 

*

Молитвено сабрање: у Храму Свeтог архангела Гаврила у Хумској улици, у петак, 24. марта, у дану сећања на жртве НАТО бомбардовања, након Литургије Пређеосвећених Дарова која почиње у 8 часова, свештенство ће служити парастос свим пострадалима од НАТО бомби.

 

Субота, 25. март

Православна трибина у парохијском дому Храма св. Александра Невског на Дорћолу - у суботу, 25. марта, од 18.30 часова, на тему "Новозаветни идеали подвижништва" говориће др Владан Таталовић

 

Недеља, 26. март

Традиционална духовна сабрања "Разговори о вери" - НЕДЕЉОМ у 11 часова у парохијском дому светиња на Калемегдану. Током МАРТА месеца траје циклус "Болести зависности – Велики пост време покајања". Тако ће у недељу, 26. марта од 11 часова у Конаку капеле Свете Петке говорити проф. др сци мед Гордана Грбић на тему "Социјално-медицински аспекти алкохолизма"

*

Молитвено сабрање: братство Вазнесењске цркве најавило је да ће сваке недеље од 17 часова служити Канон Св. деспоту Стефану Лазаревићу испред кивота са делом моштију и иконе овог светитеља.

*

Молитвео сабрање: у Храму Светог архангела Гаврила у Хумској улици, током Великог поста, закључно са Цветном недељом, сваке недеље у 17 ч братство служи Акатист, наизменично - светом архангелу Гаврилу и светом великомученику Пантелејмону, након којег свештеници воде духовне разговоре са вернима.

*

Студентски парламент Православног Богословског факултета Универзитета у Београду организује 26. марта Хуманитарно вече духовне музике, у амфитеатру са почетком у 20 ч, каже се у саопштењу и додаје "Ово је наш начин да учествујемо и подржимо Ноћ Хуманијаде која се овог месеца одржава на факултетима Универзитета у Боеграду, а добровољни приход који ће се моћи донирати ово вече, намењен је клиничко болничком центру Звездара. Дођите и подржите ово хуманитарно вече уз дивне гласове хора цркве Св. Александра Невског, хора Богословије Св. Саве и музичког ансамбла Косовски божури!".